ໝາກແຄ້ງ ໃຊ້ປະກອບສ່ວນເປັນອາຫານໄດ້ຫຼາຍເມນູ ແລະມັນມີປະໂຫຍດຕໍ່ສຸຂະພາບຮ່າງກາຍຂອງຄົນເຮົາ ມີສັບພະຄຸນໃນການຕ້ານພະຍາດໄດ້ຫຼາຍພະຍາດດັ່ງນີ້
1 ພະຍາດເບົາຫວານ: ມີການສຶກສາວິໄຈພົບວ່າ ເຄື່ອງດື່ມນໍ້າໝາກແຄ້ງ ສາມາດຫຼຸດລະດັບອະນຸມູນອິດສະລະໃນເລືອດໜູ ທີ່ເປັນພະຍາດເບົາຫວານ ເຮັດໃຫ້ໄຂມັນບໍ່ດີ ແລະລະດັບນໍ້າຕານໃນນເລືອດຫຼຸດລົງ ດັ່ງນັ້ນ ການໃຫ້ຄົນທີ່ເປັນພະຍາດເບົາຫວານກິນໝາກແຄ້ງຂົມ ລະຫວ່າງການປິ່ນປົວຈະຊ່ວຍປິ່ນປົວອາການໃຫ້ຫຼຸດລົງໄດ້
2 ພະຍາດຄວາມດັນເລືອດສູງ ແລະບັນຫາເມັດເລືອດ: ມີການວິໄຈຢູ່ແຄເມີຣູນພົບວ່າ ການເອົາໝາກແຄ້ງສະກັດ ປະສົມກັບແອວກໍຮໍ ມາທົດລອງກັບໜູ ປາກົດວ່າ ອັດຕາການເຕັ້ນຂອງຫົວໃຈ ແລະຄວາມດັນເລືອດຫຼຸດລົງ ພ້ອມທັງສາມາດຫຼຸດການລົມຕົວຂອງເມັດເລືອດໄດ້ອີກ, ດັ່ງນັ້ນ ຈຶ່ງຊ່ວຍໃຫ້ຜູ້ເປັນພະຍາດຄວາມດັນເລືອດສູງ ແລະບັນຫາເມັດເລືອດມີອາການທີ່ດີຂຶ້ນ
3 ມີສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະລະ: ໃນປີ 2008 ມີການວິໄຈຂອງຕ່າງປະເທດ ໂດຍການເອົາໝາກເຂືອ ແລະໝາກແຄ້ງ ທັງໝົດ 11 ຊະນິດ ມາສະກັດຫາສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະລະ ຜົນອອກມາວ່າ ໝາກແຄ້ງມີສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະລະ ຫຼາຍກວ່າໝູ່ໃນບັນດາໝາກເຂືອທຸກຊະນິດ
4 ບາດແຜໃນກະເພາະ: ໃນປີ 2008 ກຸ່ມວິໄຈໃນປະເທດແຄເມີຣູນພົບວ່າ ໝາກແຄ້ງສາມາດຕ້ານການເກີດບາດແຜໃນກະເພາະອາຫານໄດ້ ເພາະໃນໝາກແຄ້ງມີສານກຸ່ມຟລາໂວນອຍ ແລະໄທຣເທີພີນ ເຊິ່ງມີລິດຕ້ານການເກີດບາດແຜໃນກະເພາະອາຫານ ຈາກແອວກໍຮໍ ຫຼືຄວາມຕຶງຄຽດໄດ້